Zelf inmeten en installeren van raamdecoratie


Zelf inmeten en installeren van raamdecoratie. Wij zochten het voor je uit:

Zelf inmeten en installeren van raamdecoratie
Wanneer je opzoek gaat naar decoratie voor je ramen zul je een heleboel mogelijkheden tegenkomen. Van traditioneel raamdecoratie zoals gordijnen en lamellen tot de moderne varianten, shutters en jaloezie├źn. In de winkels en webshops kan je naast de standaard maatvoering ook steeds vaker kiezen voor maatwerk. Hieronder worden er een aantal handige tips gegeven voor als je zelf wilt inmeten en installeren.

Inmeten
Allereerst dien je de maten van je ramen op te meten alvorens je een keuze gaat maken. Aan de hand van de maten kan je nagaan of de gewenste raamdecoratie verkrijgbaar is in de opgemeten maten. Wanneer dit het geval is kan er worden overgegaan op het inmeten van de definitieve maten. Aangezien je zelf verantwoordelijk bent voor de op te geven maten, is het erg belangrijk dat de inmeet instructies van de fabrikant secuur worden opgevolgd. Meet alles twee keer na om zeker van je zaak te zijn en indien mogelijk doe dit met een tweede persoon. De meeste fabrikanten plaatsen tegenwoordig een instructievideo op hun website. Erg handig als je er niet uit komt en om te zien waar je op moet letten bij het inmeten.

Installeren
Zodra je de bestelde raamdecoratie hebt ontvangen of opgehaald kan er begonnen worden met het installeren. Pak alles voorzichtig uit en leg alle spullen en gereedschap klaar die nodig zijn voor de installatie. Controleer of alle materialen en beslag aanwezig zijn, om niet voor een verassing te komen staan. Lees vervolgens de instructies goed door zodat je begrijpt wat er moet gebeuren en de montage vlekkeloos zal verlopen. Net als bij het inmeten is het bij het installeren weer van belang dat de instructies van de fabrikant worden nageleefd. Door dit te doen krijg je het mooiste eindresultaat. Een aantal extra handjes zal geen overbodige luxe zijn, vraag iemand om je te helpen om het je zelf gemakkelijker te maken. Zorg er tevens voor dat je veilig te werk gaat en dat alles binnen handbereik ligt. Kom je er niet uit raadpleeg dan net als bij het inmeten de instructievideo op de website van de fabrikant.Plaats een reactie