Hoe kaartlezer installeren?


Hoe kaartlezer installeren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Open de behuizing van de computer. Meestal zijn er twee schroefjes die er voor zorgen dat als deze losgeschroefd zijn de zijkant van de computer open kan. Controleer nu of er een lege slot is waar je je geheugenkaart lezer kunt plaatsen. Over het algemeen beschikken deze kaartlezers over een adapter waardoor ze in verschillende gleuven passen.

Stap 2: Monteer de geheugenkaart lezer. Hiervoor zul je in de meeste gevallen twee schroeven aan beide kanten van de slot moeten plaatsen. Als je een adapter gebruikt zul je de kaartlezer eerst in de adapter moeten plaatsen zodat je daarna beiden in de PC zelf kunt plaatsen.

Stap 3: Zoek op het moederbord een ongebruikte USB header. Een USB header is te herkennen aan twee rijen pins, vijf pins in één rij en vier in de ander (en een dode pin). Als het goed is zit er een kabel aan het eind van de geheugenkaart lezer vast. Zorg ervoor dat je, vanwege de dode pin, deze niet op zijn kop in de USB header steek. Deze kun je herkennen aan een massief deel op de connector. Zorg ervoor dat dit deel en de dode pin op het moederbord op één lijn komen.

Stap 4: Zet de computer weer in elkaar. Sluit alle kabels, het toetsenbord en andere randapparatuur opnieuw aan. Start de computer op. Het kan zijn dat je een melding krijgt dat er nieuwe hardware gevonden is. Volg voor het installeren van de drivers de instructies van de fabrikant. Veel computers hebben voor het installeren van de drivers geen extra handelingen nodig.Plaats een reactie