Recept voor bladerdeeg


Recept voor bladerdeeg. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

500 gram bloem
10 gram zout
500 gram boter
250 ml water

Stap 2. De bereiding

We nemen 400 gram van de boter en doen dit op de folie op een vierkante vorm en we plaatsen dit in de koelkast voor ongeveer 10 minuten.

We nemen vervolgens een kom en we zeven de bloem daarin en we voegen ook de water toe samen met de zout en het overgebleven boter.

We kneden dit tot het een vaste deeg is.

We dekken dit dan 5 minuten af zodat het kan rusten.

Vervolgens rollen we het deeg uit tot een dunne plak en we lekke de plak boter er boven op.

We vouwen het deeg vervolgens naar binnen dicht.

Daarna rollen we de plak uit en vouwen we de lap in drie stukken.

Vervolgens draaien we de plak en rollen we dit weer uit, herhaal dit 2 keer.

Plaats deze deeg dan voor een half uur in de koelkast en je hebt bladerdeeg,

smakelijk!



1 Reactie

  1. peter van tuil says:

    ik, als bakker , weet niet of er gewone margarine wordt bedoelt of speciale korstmargarine.In mijn tijd ,toen ik regelmatig korstdeeg moest draaien en toeren ( uit rollen en vouwen) werd dit recept gemaakt van margarine met een hoger smeltpunt zodat het niet uitbakt tussen je lagen deeg vet , deeg etc.
    mij lijkt verstandig als het bladerdeeg’te wild bakt’ dat wil zeggen te hoog wordt dat je het deeg dan een extra toer moet geven!
    en ook is het beter om het deeg niet alleen in 3 en te vouwen maar ook in vieren, wel steeds een kwartslag draaien na het invouwen zodat het zo wel in de breedte als in de lengte wordt uitgerold en getoerd.
    ik ga het straks eens proberen met gewone margarine.mocht dit goed lukken ( werken ) dan probeer ik het eens met roomboter.

Plaats een reactie