Recept van chili con carne


Recept van chili con carne. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

400 gram rundergehakt
50 gram ontbijtspek
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
3 tomaten
2 tenen knoflook
1 blikje maïs
1 literblik + 1/2 literblik bruine bonen
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gedroogde oregano
1 1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel gedroogde knoflook
scheutje worcestershire saus
1 blikje tomatenpuree
1 deciliter gembersiroop
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Neem de verse groenten en maak het geheel schoon. Snijd zo fijn als je zelf wilt.

Ga nu de blikken openen en doe de inhoud in de zeef. Spoel het geheel af en laat het uitlekken.

Neem een pan en doe hier olie in. Als de olie warm is doe je hier de spekblokjes bij.

Doe er dan ook het gehakt bij. Blijf het gehakt regelmatig omgooien.

Haal het vlees uit de pan en doe nieuwe olie in de pan, doe hier de uien, paprika en de knoflook bij.

Nu kan het vlees terug in de pan en kan het geheel gaar worden.

Doe er nu ook tomatenpuree bij met gembersiroop.

Laat het nu vijf minuten zachtjes sudderen.

Doe hier nu de uitgelekte groenten bij.

Blijf het geheel goed verwarmen en smakelijk eten (indien nodig peper en zout voor de smaak).

Smakelijk!



Plaats een reactie