Recept pizzadeeg


Recept pizzadeeg. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1/2 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
250 gram bloem
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout

Stap 2. De bereiding

Maak 1 deciliter handwarm en los hier de gist in op.

Voeg vervolgens de suiker toe.

Laat dit 10 minuten rusten en roer het dan tot een glad geheel.

Stop de bloem in een kok en maak in het midden van dit bloem een kuiltje.

Leg in dit kuiltje bovengemaakt gistmengsel, drie eetlepels handwarm water, olie en zout.

Kneed dit tot een geheel wat niet meer plakt, in ongeveer 10 minuten.

Maak een bal van het gehele mengsel en leg deze in een kom.

Doe hier een vochtige doek overheen en laat het 30-45 minuten staan, zodat het kan rijzen.

Zet de kom met inhoud daarvoor op een warme plek.

Tijdens dit rijzen, kun je de vulling maken.

Na het rijzen, verdeel je het deeg in 2 porties. Voordat je hieraan begint, leg je wat bloem op het werkblad, zodat niet alles vastplakt.

Leg dus de twee porties in een balletje op het werkblad, druk deze plat met je hand en rol hem vervolgens uit.

Leg hierna de bodem op een bakplaat die ingevet is.

Wanneer je de randen wat dikker maakt, zal de vulling er niet vanaf lopen. Verdeel als laatste de vulling over de bodems.

10 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 275 graden, en je pizza is klaar!



Plaats een reactie