Recept kersenvlaai


Recept kersenvlaai. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

300 gram bloem
zakje gist
theelepel zout
50 gram boter
kopje melk
2 eetlepels rietsuiker
1 ei
750 gram kersen
1 zakje vanillesuiker
sap van 0,5 sinaasappel
kirsch
1 eetlepel bloem
paneermeel

Stap 2. De bereiding

Neem de bloem en doe deze in de kom.

Maak een kuiltje in de bloem.

Doe hier de gist in en doe zout over de rand van de bloem.

Neem de boter en laat deze smelten.

Doe dit in wat melk en wat suiker.

Voeg nog meer melk toe en laat het afkoelen.

Ga nu het ei kloppen.

Klop het geheel een beetje door de bloem tot het op is, maak het kneedbaar en kneed het deeg dan 10 minuten.

Doe het deeg in een kom en dek het af met een natte doek voor een half uur.

Maak nu de vulling.

Neem de kersen en doe deze in de pan, let op zonder het spa.

Doe hier vanillesuiker en kirsch bij.

Maak het warm tegen de kook aan. Doe er nu een eetlepel bloem bij.

Breng dit aan de koek. Doe het vruchtmengsel er bij. Laat het geheel nu afkoelen.

Ga nu de oven voorverwarmen op 200 graden.

Neem een taartvorm en vet deze in met boter doe er ook wat paneermeel overheen.

Neem nu het deeg en rol dit uit. Bewaar een beetje, voor de reepjes later over de taart.

Doe het deeg in de taartvorm en doe de vulling er in, doe de reepjes er over heen en bak de taart nu in 30 minuten in de oven.

Smakelijk!



Plaats een reactie