Recept voor appelcake
Recept voor appelcake. Wij zochten het voor je uit:
Stap 1. De ingrediƫnten
2 Jonagold appels
250 gram bloem
150 gram suiker
20 gram verse gist
20 centiliter lauw water
2 eetlepels gesmolten boter
Stap 2. De bereiding
We beginnen met de appels te schillen en in halve maantjes te snijden.
Terwijl gaan we de oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
Nu gaan we de bloem in 2 gelijke porties verdelen.
Nu gaan we de gist laten oplossen in het lauwe water.
Voeg de suiker bij 1 deel van de bloem en meng dit vervolgens door elkaar.
Voeg hier dan de gesmolten boter aan toe en meng dit dan onder elkaar met een klopper.
Voeg het lauwe gist mengsel bij het andere deel van de bloem en meng dit ook goed onder elkaar.
Voeg dan de 2 bloem mengsels bij elkaar en klop deze door elkaar tot je een glad beslag krijgt.
Nu gaan we de schijfjes appel toevoegen en deze onder het beslag mengen.
Giet dit beslag in een vooraf ingevet en bebloemde bakvorm.
Dek de bakvorm nu af met een vochtige handdoek.
Laat de appelcake een dertig tal minuten rijzen op een warme plaats.
Tot slotte plaatsen we het deeg 30 minuten in de oven.
Smakelijk