Recept nagerecht


Recept nagerecht. Wij zochten het voor je uit:

Week 4 gelatineblaadjes een vijftal minuten in koud water.

Warm ondertussen 5dl vanillesaus op (kan je zelf maken door 5dl volle melk te koken met een vanillestokje, apart 4 eidooiers te kloppen met 75gr suiker en daarin geleidelijk de melk te gieten al roerend waaruit je het vanillestokje hebt verwijderd. Zeker niet meer koken anders stollen de eieren. Saus is klaar zodra ze een zekere vastheid heeft. Kan de koelkast in)

en doe er al roerend de gelatineblaadjes bij, blijven roeren tot het geheel bijna koud is en lichtjes begint op te stijven.

Klop nu 5dl room op en roer zachtjes eronder.

Giet in vormpjes en laat opstijven in de koelkast.

Je kan smaken toevoegen om andere bavarois te bekomen.

Vergt wel enige oefening!

Smakelijk!



Plaats een reactie