Hoe maak je vanillesaus?


Vanillesaus kan je maken op volgende manier:

Stap 1. De benodigdheden

5 deciliter melk
100 gram suiker
1 vanillestokje
5 eidooiers

Stap 2. De bereiding

Snij het vanillestokje overdwars door de helft en schraap het merg eruit.

Doe de melk in een pan en voeg het het vanillestokje met het merg toe.

Breng dit vervolgens aan de kook.

Doe de suiker en de eidooiers in een kom en meng dit goed.

Wanneer de melk kookt, giet je een beetje van deze melk bij de eidooiers onder voortdurend roeren.

Zet de pan met de resterende melk weer op een laag vuur.

Giet het eidooier mengsel bij in de pan en blijf terwijl goed roeren.

Wanneer dit begint te binden, haal je het van het vuur af af en giet je het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen.

Zet het nu eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren.

Smakelijk



Plaats een reactie