Recept lamsvlees


Recept lamsvlees. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

800 gr. Lamsvlees
3 tomaten,in stukken
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
fijn gehakt
1 courgette
1 blikje artisjokharten
150 gr. dadels
1 eetl. paprikapoeder
1 eetl. gehakte peterselie
1 eetl. gehakte koriander
peper en zout
6 eetlepels olie

Stap 2. De bereiding

Zorg dat het lamsvlees in stukjes is gesneden.

Doe hier de peper, zout en paprikapoeder overheen.

Pak de Tajine en verhit hier de 4 eetlepels olie in.

Voeg hier het vlees, uien, knoflook, tomaten, koriander, peterselie, olie en bouillonblokje (verkruimeld) toe.

Voeg vervolgens water toe, zoveel dat het vlees net onder staat. Roer alles om en sluit dan de Tajine.

Laat het pruttelen totdat het vlees gaar is (dit zal ongeveer een uur tot anderhalf uur zijn).

Wanneer het vlees gaar is, voeg je de courgette, artisjokken en dadels toe.

Nog even pruttelen en klaar is je gerecht met lamsvlees.

Smakelijk!



Plaats een reactie