Hoe maak je harira?


Harira kan je maken op de volgende manier:

Stap 1. De benodigdheden

400 gram mager vlees
1 blik gepelde tomaten
150 gram kikkererwten
150 gram linzen
2 uien grof gesneden
1 bos fijngehakte koriander
1 bos fijngehakte selderij
1 bos fijngehakte peterselie
2 dessertlepels zwarte peper
1 theelepel kurkuma
2 runderbouillonblokjes
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels bloem
3 liter water
1 geklutst ei
zout

Stap 2. De bereiding

Laat de kikkererwten 12 uur weken in een ruime hoeveelheid water en laat de linzen een 3 tal uren weken.

Snij het vlees in blokjes.

Doe de olie in een kookpot.

Voeg er het vlees, de tomaten, de kikkererwten, de uien, de selderij, alle specerijen, de gehakte kruiden, de runderbouillonblokjes en het water bij.

Meng alles met elkaar en laat het vervolgens ongeveer 2 uur koken.

Voeg nu de linzen toe en laat nog een half uurt koken.

Roer als de soep bijna klaar is de bloem er door tot er een gebonden soep ontstaat.

Laat nog even opkoken en roer er op het laatst het geklutste ei doorheen.

Smakelijk



Plaats een reactie