Recept voor asperges


Recept voor asperges. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

4 Ć  6 asperges per persoon
2 sjalotten
2 soeplepels gehakte peterselie
3 soeplepels witte wijnazijn
3 eieren
olie
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Kook de eieren hard door en laat ze afkoelen.

Neem de asperges, pel deze en gaar ze in lichtgezouten kokend water gedurende 20 minuten.

Neem de dooiers van de eieren en plek ze. Meng ze goed met de azijn.

Voeg de olie er al roerend aan toe, beetje bij beetje zodat er een redelijk dikke saus ontstaat.

Neem de helft van de peterselie en de gesnipperde sjalotten en voeg deze toe. Afkruiden met peper en zout.

Neem de eiwitten en snijd ze in fijne blokjes. Voorzie ze van een snuf zout en meng het met de rest van de peterselie.

Leg de asperges op een verwarmd bod en voeg de saus toe over de onderste helft van de asperges.

Voeg het eiwit als garnituur toe.

Smakelijk!



Plaats een reactie