Recept hertengebraad


Recept hertengebraad. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1 kg hertenvlees (gebraad)
4 stronkjes witloof
1 appel
75 g veldsla
2 el veenbessen
1 fles wijn, rode
1 dl balsamicoazijn
250 ml wildfond
1 dl madera2
citroensap
boter
6 el olijfolie
6 sjalotten (gesnipperd)
1 blaadje laurier
1 takje tijm2
1 dl room
peper
zout

Stap 2. De bereiding

Ga naar de oven en verwarm deze op 200 graden.

Neem nu de witloof en snijdt deze. Meng deze met de veldsla.

Neem de appel en schil deze, doe er citroensap overheen.

Neem de rode wijn, tijm, laurier madera, balsamicoazijn en sjalot en doe hier hertengebraad overheen.

Laat een nacht in de koelkast staan.

Haal het vlees er uit en dep het droog, de marinade kun je bewaren.

Ga nu zout en peper op het vlees doen en bak het bruin.

Zet het 30 minuten in de oven.

Neem een zeef en doe hier de marinade door.

Doe het wildfond in een pannetje bij de marinade en laat het inkoken.

Neem nu de salade en doe hier de appel en witloof met veenbessen doorheen.

Neem nu de dressing of maak deze zelf met azijn en olijfolie.

Haal het uit de oven en smakelijk eten.



Plaats een reactie