Recept balletjes in tomatensaus


Recept balletjes in tomatensaus. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

400 g kalfsgehakt
1 eiwit
2 eetlepels bloem
1/2 kg tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
4 dl water
2 eetlepels Piet Huysentruyt Italian Mix
Piet Huysentruyt Mix de Provence-molentje

Stap 2. De bereiding

Neem het kalfsgehakt en doe er eiwit over heen.

Doe er dan nog Provençaalse kruiden over heen.

Rol balletjes van het gehakt doe ze in de bloem.

Kook de balletjes gaar in water.

Neem de tomaten en snijdt ze grof.

Neem de ui en pel deze, hak ze fijn.

Neem nu olijfolie en bak hierin de tomaat en ui, doe er knoflook en tomatenpuree bij.

Doe er wat water bij zodat het gaat binden.

Mix het door elkaar, doe het door de zeef.

Voeg nu mix toen met de balletjes.

Smakelijk!



Plaats een reactie