Recept espumas


Recept espumas. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

2 dl room
2 dl melk
3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaat
1 eetlepel tomatenpuree
1 blaadje gelatine
16 stukjes gekonfijte tomaat
100 gram chorizo
1/4 rode, gele en groene paprika
1 teentje look
bieslook

Stap 2. De bereiding

Warm het geheel op: room, melk, 125 gram gedroogde tomaten, 2 teentjes knoflook, 123 gram gekonfijte tomaten, 4 ansjovisfilet en anderhalve eetlepel kappertjes.

Neem ook 1 dl olijfolie. Doe er ook tomatenpuree bij.

Neem het gelatineblaadje, laat deze weken in koud water en doe er de warme bereiding overheen.

Giet het geheel dan door een fijne zeef.

Giet het geheel in de sifon en bewaar het koel. Snijd nu de chorizo in kleine stukjes.

Schil de paprika’s en snijd deze fijn. Neem het teentje look en snipper deze fijn.

Neem beide producten en ga ze kort aanstoven in een beetje olijfolie.

Neem de chorizo en doe deze bij de groenten.

Spuit hier nu de espuma overheen en werk het af met gekonfijte tomaat. Doe er peterselie bij en smakelijk eten!

Smakelijk!



Plaats een reactie