Recept met tomaten


Recept met tomaten. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

2 tomaten
1 eetlepel Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 bosje basilicum
4 eieren
peper en zout

Stap 2. De bereiding

De oven dient te worden voorverwarmd op 200 graden.

Snijd nu de tomaten in twee stukken en haal er de pitten uit.

Neem de knoflook en pel deze. Hak de teen daarna fijn.

Neem het bosje basilicum en was het. Neem de blaadjes af en voeg de helft van de blaadjes toe aan de blender.

Mix de blaadjes samen met olie en wat zout en peper. Neem de andere helft van de basilicumblaadjes en snipper ze fijn.

Bewaar ze voor verdere bereiding.

Neem nu de tomaten en leg ze in een ovenschaal.

Giet het basilicummengsel er overheen en zet de schaal een kwartier in de voorverwarmde oven.

Klop de eieren en voeg ondertussen de kaas en de rest van het basilicum toe.

Op smaak te brengen met wat peper en zout.

Neem een braadpan en vet deze goed in met olie.

Bak de omelet smeuïg naar keuze en plooi deze na bereiding dicht en schuif ze op een schotel.

Werk het gerecht af met tomaten.

Smakelijk!



Plaats een reactie