Hoe vruchtbare periode berekenen?


Hoe vruchtbare periode berekenen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Calculeer de vrouwelijke menstruatie cyclus door slechts het tellen van dagen. Een menstruatie-cyclus bij de meeste vrouwen treedt op tussen elke 23 en 35 dagen, alhoewel meestal is het precies in het midden. De menstruatie-periode kan bijna op de dag voorspelt worden, als u de dag herinnert wanneer de periode begon, gedurende verscheidene maanden achter elkaar. Het proces is veel gemakkelijker als een vrouw aan geboortebeperking doet, voor velen, geboortebeperking laat een periode optreden bijna dezelfde tijd elke maand.

Tip 2 Gebruik een kalender om nauwkeurig de vruchtbare periode van een vrouw te calculeren. De vruchtbare periode is de periode waarin de vrouw hoogstwaarschijnlijk zwanger wordt. In principe is er een 24-uurs schema waarin een vrouw een hoog risico heeft om zwanger te worden. Over het algemeen, een eitje wordt los gelaten in de eilleiders 13 to 16 dagen nadat de periode is beeindigd. Om zwanger te worden, moeten de meeste vrouwen sex gehad hebben een dag voor of op de dag dat er een eitje is losgelaten om bevrucht te worden. Sperma moet in de eileiders aanwezig zijn om in contact te komen met het eitje, anders wordt het onvruchtbaar.

Tip 3 Bezoek uw apotheek en koop vruchtbaarheids-voorspellingstests. Sommige mensen hun vruchtbaarheids-periode is verschillend en deze tests kunnen heel bruikbaar zijn. Sommige tests meten de lichaamstemperatuur, eveneens wanneer een vrouw vruchtbaar is, in het algemeen gaat haar lichaamstemperatuur omhoog, alhowel het is niet merkbaar. U kunt ook zelf uw temperatuur opnemen, met uw eigen huis-thermometer. Andere test meten de vaginale afscheiding, dit verschilt iets bij de meeste vrouwen als zij vruchtbaar zijn.

Stap 4 Raak niet in paniek als u moeite heeft met het calculeren van uw vruchtbare -periode of zelfs uw mentruatie – periode. Sommige vrouwen zijn vaak onregelmatig. Alhoewel, als u probeert zwangerschap te voorkomen, is het wijs om meervoudige methodes ter voorkoming van zwangerschap te gebruiken, als uw vruchtbare-en menstruatie periode moeilijk nauwkeurig te calculeren is.Plaats een reactie