Hoe eisprong berekenen?


Hoe eisprong berekenen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Schrijf de eerste dag van je laatste menstruatie periode op. Dit is de datum dat je laatste menstruatie cyclus begonnen was.

Stap 2: Noteer het aantal dagen dat jouw menstruatie cyclus gemiddeld duurt. Jouw menstruatie cyclus begint op de eerste dag van het menstrueren en eindigt op de laatste dag voordat je je volgende periode begint. Het aantal dagen in dit cyclus wordt ook wel de individuele menstruatie cyclus genoemd. De meeste vrouwen hebben een menstruatie cyclus van 28 dagen. Bereken jouw gemiddelde menstruatie cyclus door jouw cyclus een aantal maanden lang te volgen. De duur van jouw cyclus kan per maand lichtjes variƫren. Bereken het gemiddelde over drie of vier maanden om jouw gemiddelde menstruatie cyclus te bepalen.

Stap 3: Begrijp dat de meeste vrouwen meestal 14 dagen na het beginnen van de cyclus beginnen met ovuleren. Dit betekent dat als je een cyclus van 28 dagen hebt, je meestal op dag 14 begint met ovuleren. Als je een cyclus van 30 dagen hebt, zul je op dag 16 beginnen met ovuleren.

Stap 4: Gebruik de online ovulatie rekentools om snel en eenvoudig jouw voorspelde ovulatie datums te bekijken. Websites als Ovulation-Calculator en The Imperfect Parent helpen met het berekenen van jouw ovulatie datum. Je moet de eerste dag van jouw laatste periode en de gemiddelde duur van jouw menstruatie cyclus invullen en het resultaat wordt dan voor jou berekent.

Stap 5: Probeer de thermostaat methode om te bepalen of je begonnen bent met ovuleren. Controleer elke ochtend jouw lichaamstemperatuur. De dag nadat je begonnen bent met ovuleren zal jouw lichaamstemperatuur ongeveer een halve graad Celsius hoger dan normaal zijn. Zorg ervoor dat je je lichaamstemperatuur meteen in de ochtend opmeet, voordat je uit bed bent gestapt aangezien beweging ervoor zorgt dat de lichaamstemperatuur stijgt.

Stap 6: Controleer jouw vaginale ontlading. Wanneer een ovulatie opkomst is, is de ontlading uit de vagina vochtiger en meer helder. Op de dag van de ovulatie, zal de ontlading dikker en natter zijn. Vlak na de ovulatie zal de ontlading een klein beetje plakkerig zijn.

Stap 7: Ga langs een dokter die gespecialiseerd is in vruchtbaarheid voor hulp met bepalen van jouw ovulatie tijdsintervallen. Deze dokters kunnen verschillende tests uitvoeren zodat je je voorspelde ovulatie datums kunt bevestigen.Plaats een reactie