Hoe vruchtbare dagen berekenen?


Hoe vruchtbare dagen berekenen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Schrijf de eerste dag van uw laatste periode op de kalender. Door uw menstruatiecyclus een aantal maanden bij te houden kan dit u helpen om ongeveer vast te stellen wanneer u ovuleert. In tegenstelling wat vaak wordt gedacht, niet alle vrouwen ovuleren twee weken nadat hun laatste periode begon. U ovuleert ongeveer twee weken voor het begin van uw volgende periode. Als u een vier-wekelijkse cyclus heeft, zal dit vallen rond de twee weken na het begin van uw periode. Maar als u een vijf-wekelijkse cyclus heeft, zal de ovulatie drie weken na uw laatste periode zich voordoen.

Stap 2 Controleer uw temperatuur elke ochtend voordat u uit bed stapt. Deze methode, die de basale lichaamstemperatuur-methode genoemd wordt, is alleen nauwkeurig als u niet ziek bent – hetgeen uw temperatuur verhoogt – en als u nauwkeurig bent met het controleren van uw temperatuur als eerste stap in de ochtend. Uw temperatuur zal lichtelijk dalen precies voordat u ovuleert en daarna ongeveer een halve graad na de ovulatie oplopen onder invloed van het hormoon progesteron. Om deze verandering bij te houden, neem uw temperatuur op voor enige ochtend activiteit- heb geen seks, of ga zelfs niet naar de badkamer voordat u uw temperatuur heeft opgenomen. Zet uw temperatuur in een grafiek zodat u het kleine puntje herkent, wat aangeeft dat de ovulatie op punt staat te gebeuren.

Stap 3 Controleer uw cervicaal-slijm. Als de ovulatie nadert, zult u een toename van het cervicaal-slijm kunnen opmerken. De samenstelling van het cervicaal-slijm verandert ook, het wordt helder en elastisch, inplaats van dik, schaars en wit. Voor sperma is het gemakkelijker door het dunne slijm te navigeren. Een verandering in het slijm geeft de nadering van de ovulatie aan. Na de ovulatie wordt het slijm weer dik.

Stap 4 Koop een ovulatie-voorspeller set. Het wordt verkocht in apotheken zonder recept, ovulatie-voorspeller sets kunnen vaststellen wanneer de ovulatie dichtbij is door het controleren van hormonen in uw urine. Urineer in een schoon kopje en doop de teststrippen in de urine. Als de ovulatie gebeurt, zal de strip van kleur veranderen. Ovulatie-voorspeller sets hebben een nauwkeurigheid van ongeveer 99 procent, volgens de ScienceDaily.

Stap 5 Heb zo dicht mogelijk bij de tijd van de ovulatie seks. Sperma leeft verscheidene dagen, maar de ovulatie-eieren leven maar een dag, dus heb seks zo’n twee dagen voor de ovulatie en tot een dag na de ovulatie, dit geeft u de beste kans om zwanger te worden.Plaats een reactie