Hoe vlechten?


Hoe vlechten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Borstel jouw haar hardnekkig. Deze haarstijl werkt het best als je haar klit vrij is. Daarentegen is men van mening dat het een klein beetje gemakkelijker is om te vlechten als je je haar niet gewassen hebt op de dag dat je van plan bent de vlechten te dragen.

Stap 2: Maak jouw haar vochtig met een spuitfles. Zorg ervoor dat je jouw haar niet doorweekt omdat anders de slierten haar te glad worden en niet de vlechten bij elkaar kunnen houden.

Stap 3: Trek een deel van het haar dicht bij het gezicht naar voren. Zorg ervoor dat er geen klitten in dit stuk zitten.

Stap 4: Vlecht de bovenste deel van jouw haar. Wanneer je een vlecht van ongeveer 2.5 cm hebt, gebruik dan je duim en je wijsvinger en ringvinger om de vlecht op zijn plek te houden.

Stap 5: Rijg een kraal door de kralen haak met je andere hand. Druk de kraal simpelweg over het uiteinde van de haak dat een punt heeft.

Stap 6: Zoals je kunt zien, pakt het haar de kralen wanneer je het haar door de lus heen trekt.
Rijg een van de vlechten door de lus aan het einde van kralen haak. Je moet telkens de andere twee slierten van de vlecht vast knijpen zodat de vlecht niet ontrafelt.

Stap 7: Sommige speelgoed winkels hebben ook machines op voorraad die kralen in het haar schieten en er uit zien als kraal haken met een schakelaar.
Trek de kralen haak naar beneden totdat de haar uit de lus schiet. Dit zorgt ervoor dat de kraal in de vlecht blijft hangen.

Stap 8: Blijf doorgaan met het vlechten. Je kunt ondertussen meer kralen toevoegen of het bij een enkele accentueerde kraal laten.

Stap 9: Bind een elastiekje om de vlecht. Wanneer je het einde van de vlecht hebt bereikt, zet deze vast met een klein elastiekje dat geen pijn doet.Plaats een reactie