Hoe borduren?


Hoe borduren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Zet al uw benodigdheden klaar. Scheid uw draden op kleuren. Koop kralen die de draad kleuren zo dicht mogelijk te benaderen. Rocailles (maat 11/0) werken het beste omdat ze in een grote verscheidenheid van kleuren beschikbaar zijn. Controleer of uw borduurnaald gemakkelijk door de kraal gaat omdat zowel borduur- als rijgnaalden in verschillende formaten verkrijgbaar zijn. Selecteer een naald die gemakkelijk door de kraal gaat.
Kralen variëren in grootte en uniformiteit, zodat aanpassingen zullen moeten worden gemaakt tijdens het borduren van uw project.

Stap 2 Plaats uw doek of canvas in de borduurring. Trek het materiaal strak, maar niet zo strak dat het doek oprekt. Scheid twee tot drie strengen van het draad af en rijg ze door het oog van de naald. Leg een knoop in de uiteinden van de draad.

Stap 3 Zoek het midden van het patroon en de stof. Plaats de naald met draad in de achterkant van de stof en duw het door de stof naar de voorzijde. Werk aan één volledige horizontale rij tegelijk om gemakkelijk te kunnen corrigeren naar de grootte van de kralen. Zet de steken volgens het patroon en voeg tegelijk de kralen toe. Bijvoorbeeld, als u werkt op een kruissteek patroon, steek dan de naald en draad naar boven in de rechter onderrand van het vierkant, rijg vijf of zes kralen op de draad en steek het weer naar beneden door de linker bovenhoek van het vierkant. Trek de draad strak, en breng de naald en draad omhoog door in de rechterbovenhoek van het vierkant, rijg vijf of zes kralen op de draad en steek het weer terug naar beneden in de linker benedenhoek van het vierkant. Dit is het kruissteek concept.

Stap 4 Ga door met het borduren van uw project, terwijl u steeds kralen inrijgt. Gebruik traditionele steken en rijg de kralen in terwijl u werkt. Gebruik bijvoorbeeld een overhandse steek bij het maken van bochten door voor de steek naar boven te komen, rijg een kraal in en steek terug door de stof aan de achterkant van de kraal. Wijzig kleuren en steken volgens het patroon en de beschrijving. Als u aan het einde van een draad gekomen bent, draai dan uw project om en knoop het uiteinde van de draad aan de achterkant van de vorige steken door het een aantal keren onder de draden door te halen en door de lus te steken om een knoop te maken.Plaats een reactie