Hoe sieraden maken?


Hoe sieraden maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Meet je ring vinger op. Dit kun je doen door een ring huls te kopen of er zelf èèn te maken. Een huls is een kegelvormige cilinder die in maat van nauw tot breed toeneemt. Ergens tussen deze maten is jouw de maat van jouw ringvinger. Om erachter te komen waar, wikkel dan een strook papier rond jouw gewenste ring vinger en zorg er voor dat deze strook groot genoeg is om rondom jouw vuist te glijden. Op deze manier kun je deze naar beneden langs de huls glijden om zo de juiste maat te vinden en dit punt te markeren. Je kunt het ook met enig ander harde cilinder met ongeveer dezelfde dikte als jouw vinger proberen, zoals bijvoorbeeld een kaars.

Stap 2: Gebruik genoeg fijn zilveren of koperen draad om vier of vijf maal rond de huls te binden. Als het goed is hebt je genoeg draad over om creatief te zijn.

Stap 3: Laat een kraal door het uiteinde van de draad glijden. Kruis daarna de draad over de andere kant van de binding die ontstaan is door de vijf wikkelingen van de draad. Plaats de kraal in het midden van de bovenkant van de ring. Je kunt dit in een lange lus wikkelen zodat deze boven de wikkeling uitsteekt om daarna continu de draad rond de wikkeling heen te winden.

Stap 4: Maak een lus met het uiteinde van de draad rond de wikkeling in een vorm met een simpel ontwerp als je niet een kraal gebruikt.

Stap 5: Vervorm de ring. Plaats deze op de huls en strijk deze glad totdat het een perfecte cirkel is door een moker met een zachte kant te gebruiken of een hamer met een uiteinde die gewikkeld is in leer of een andere duurzame, gladde stof.

Stap 6: Sla de uiteinden van de ring plat met de moker zodat geen van hen uitsteekt.

Stap 7: Denk ook aan andere soorten van hand gemaakte ringen. Als je een lepel of vork van sterling zilver hebt, gebruik dan een knijptang om deze aan het uiteinde te buigen en deze rond de huls te buigen zodat de decoratie aan de bovenkant ligt. Door de lepel kant van de lepel naar voren en naar achteren te buigen kun je dit stuk lostrekken en daarna de zijkanten glad maken. Zo niet, gebruik dan een zaagbeugel of raadpleeg je lokale specialist in kralen en handwerk welke gereedschap hier het best gebruikt kan worden.

Stap 8: Rijg kralen op een elastieken draad voor een ring met kleine kralen die op zaden lijken en wikkel vier tot vijf maal om de ring huls. Gebruik daarna het uiteinde van deze draad om de wikkelingen op dezelfde manier als met de draad in Stap 4 aan elkaar te knopen en knip daarna de draad af. Je hebt nu in èèn enkele slag een ring van kralen gemaakt die je als een nieuwigheid kan dragen.Plaats een reactie