Weg met computermuis die hapert


muis

Wanneer iemand een computermuis gebruikt met een zogenaamd ‘bolletje’ erin , en de cursor op uw scherm begint te haperen op uw scherm , dan is het hoog tijd om uw computermuis eens te reinigen. U zult verbaast zijn hoe simpel dit is , en nadien zal u veel gemakkelijker zal kunnen werken.

Bekijk de onderkant van de muis. In het midden bevind zich een soort plastieken knikker(bol), die ronddraait. Rond deze bol ziet u een ring die kan verdraait worden; Draai aan deze ring tegenwijzers in om hem los te maken. Eenmaal los kan u de bol eruit halen . Leg hem aan de kant. Bekijk de binnenkant van de muis. U zal zien dat er zich 3 wieltjes in de muis zijn. Het betreft 1 steunwieltje , en 2 positioneringswielen (staafjes).

Indien uw muis niet soepel meer werkt is de oorzaak bijna altijd , dat deze wieltjes vuil zijn. (stof,vet…..). Om dit vuil (dat de wieltjes hindert) te verwijderen gebruikt u een naald, of tandenstoker. U peutert het vuil dat zich opgehoopt heeft weg met de naald; Wanneer alle wieltjes zuiver zijn, stopt U de bol terug in de muis. U zet de ring rond de bol . U maakt de bol vast door wijzers in te draaien en klaar is kees.

De cursor zal nu weer soepel over uw scherm bewegen , en het gehakkel zal verdwenen zijn. Deze werkwijze is enkel geldig voor een klassieke muis met BOL , niet voor andere soorten.Plaats een reactie