Hoe vlechten maken?


Hoe vlechten maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Begin met het aanbrengen van styling gel, mousse of pommade op schoon, vochtig haar en droog het daarna met een fohn om het haar zo glad mogelijk te maken. Het vlechten van haar dat die dag nog niet gewassen is en al haarproducten in het haar heeft zitten werkt ook prima.

Stap 2: Deel het haar zonder klitten op in drie gelijke secties. Plaats het linkerdeel tussen je linker wijsvinger en je duim, laat het middelste deel los hangen en plaats het rechterdeel tussen je rechter wijsvinger en je duim. Hierna kun je beginnen met vlechten van je haar.

Stap 3: Pak het middelste deel met je rechter middelvinger vast en trek aan het haar zodat het langs het rechterdeel gaat. Verleng je rechter duim en wijsvinger zodat het deel dat zij vasthouden het middelste deel wordt.

Stap 4: Gebruik de linker middelvinger om het middelste deel langs het linkerdeel te schuiven. Verleng of strek je linker wijsvinger en duim zodat het linkerdeel het middelste deel wordt. Let extra goed op of de delen van de vlechten glad zijn en of de vlechten genoeg zijn aangetrokken.

Stap 5: Schuif het deel van het haar dat zich in de rechter middelvinger bevindt zodat het tussen de rechter wijsvinger en duim komt te zitten. Herhaal deze stap en schuif daarna het deel van het haar dat zich in de linker middelvinger bevindt naar de linker wijsvinger en duim toe.

Stap 6: Blijf de bovenstaande stappen herhalen totdat je het idee hebt dat je vlecht lang genoeg is. Je kunt een strakkere en meer compacte vlecht maken door het middelste deel tot een horizontale lijn te trekken wanneer je deze naar links of naar rechts schuift. Voor een losse, ovale vlecht kun je het middelste deel naar links of naar rechts blijven schuiven en het in een verticale lijn houden.

Stap 7: Bind nu de uiteinden van de vlecht vast met een elastiekje. Je kunt indien het toepasselijk is, een strik of een haarspeld in de vlecht plaatsen.Plaats een reactie