Hoe vlechten?


Hoe vlechten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Kam het haar om alle klitten te verwijderen en het volledig glad te maken. Als je alleen een deel van je hoofd invlecht, verzamel je het haar wat je wilt vlechten en bindt je de rest vast om het uit de weg te houden.

Stap 2 Besproei het haar met een lichte nevel van water of voeg haargel toe om het haar glad te houden en het beter behandelbaar te laten zijn.

Stap 3 Verdeel het haar in drie gelijke stukken bovenop het hoofd, of waar je dan ook het begin van je vlecht wilt hebben.

Stap 4 Verzamel een klein deel haar van de linkerkant en voeg dit toe aan het deel van je haar aan de linkerkant. Voer dit zo zorgvuldig mogelijk uit aan de vlecht om het een strakkere uitstraling te geven.

Stap 5 Kruis de linkerkant over het middenste en leg het zo dicht mogelijk bij de vorige kruising die je gemaakt
om de vlecht strak te houden.

Stap 6 Trek het deel die je net hebt verlegd voorzichtig aan zodat het comfortabel op zijn plaats ligt. Dit zou nooit pijn mogen doen.

Stap 7 Herhaal dit met de rechterkant, voeg een klein beetje haar toe, kruis het over het middenstuk zo hoog mogelijk op de vlecht en maak het nauwsluitend. Verzeker je dat de delen van het haar dat je toevoegd, gelijk in maat moet blijven om de gladheid en strakte van de vlecht te verbeteren.

Stap 8. Ga door met vlechten met voorzichtige maar gelijkmatige spanning totdat je het einde van de nek hebt bereikt en er geen haar meer is om toe te voegen aan de vlecht. Maak het vast met een elastiekje of ga door met vlechten totdat je het gewenste eindpunt hebt bereikt. Maak vast met een elastiekje die je zo strak mogelijk aan het einde van de vlecht legt.Plaats een reactie