Hoe rol je fondant uit?


Hoe rol je fondant uit? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Maak een groot vlak oppervlak schoon en was daarna je handen schoon. Marmeren en granieten oppervlakken zijn ideaal om mee te werken aangezien zij volledig glad zijn. Eettafels met een glimmend oppervlak zijn echter een prima alternatief. Schep een portie van ongeveer de grootte van een grote aardbei gehard plantaardig vet in je handen. Verdeel het vet over het gehele oppervlak totdat elk deel bedekt is. Je hebt een werkgebied van 50 cm bij 50 cm nodig.

Stap 2: Wrijf het vet in je handen als een lotion. Gebruik je ingevette handen om je deegroller met het vet in te wrijven.

Stap 3: Verwijder het deel van het fondant dat je van plan bent om meteen te gebruiken. Door het fondant uit te rollen en daarna te laten staan zal het fondant uitdrogen. Uitgedroogd fondant zal barsten waardoor het er minder mooi uitziet. Vorm het fondant in een ronde vorm te grootte van je hand. Plaats de fondant in het midden van je werkplek.

Stap 4: Plaats de deegroller in het midden, boven op het fondant, en druk de deegroller langzaam en evenredig van je af. Beweeg de deegroller in de tegengestelde richting om het fondant uit te strekken. Zet een evenredige, sterke druk op de deegroller wanneer je deze heen en weer rolt.

Stap 5: Verschuif telkens het fondant na een aantal keer rollen om te voorkomen dat het fondant aan het oppervlak blijft plakken. Breng extra vet aan op de plekken waar het fondant mogelijk blijft plakken. Rol het fondant een aantal centimeter groter uit dan de grootte van de cake die het fondant gaat bedekken. Het is de bedoeling dat het fondant na het uitrollen overal even dik is.Plaats een reactie