Hoe fondant bewaren?


Hoe fondant bewaren? Wij zochten het voor je uit:

Tip1 Ideaal zou zijn als u de klare cake in een gebaksdoos kunt doen en het op kamertemperatuur laten totdat het tijd is om het te serveren. Fondant op zich, een deegachtig mengsel voornamelijk van poedersuiker gemaakt, behoeft geen koeling. Inderdaad, koeling heeft de neiging de fondant zacht te maken, en wat leidt tot een slappe kleverige laag. Uitgerold fondant verzegelt de binnenkant van een cake, houdt het vers, maar vullingen die altijd koeling vereisen, moeten nog steeds gekoeld worden. Het is het beste om een vulling te gebruiken welke geen koeling vereist met een uitgerolde fondantlaag.

Tip 2 Als u een cakevulling heeft gebruikt welke koeling vereist, pak dan de cake in plastic-folie, voordat u het in de koelkast zet. Als u de cake er uithaalt, laat het plastic-folie op de cake totdat deze op kamertemperatuur is gekomen, om condensatieproblemen te verminderen. Koelkasten met een laag vochtgehalte zijn geweldig als u een cake met fondant bedekt moet koelen, alhoewel een probleem met het vochtgehalte kan zich toch voordoen.

Tip 3 Als u de cake vantevoren heeft gemaakt, moet u het eerst bevriezen. Als eerste, zet de onbedekte cake ongeveer 20 minuten in de vriezer om het fondant iets hard te laten worden. Haal de cake uit de vriezer. Bedek het geheel met plastic-folie, en daarna met aluminium-folie. Zet de bedekte cake in de vriezer. Voor het ontdooien, haal de cake uit de vriezer en zet ze een paar uur in de koelkast of in een ruimte met koele kamertemperatuur. Als u de cake in de koelkast heeft gezet, haal hem dan na een paar uur eruit en laat de temperatuur oplopen in een ruimte met koele kamertemperatuur. Verwijder niet de verpakkingen gedurende dit process. Wacht totdat de cake op kamertemperatuur is. Dit zal enkele uren duren.Plaats een reactie