Hoe brood bewaren?


Hoe brood bewaren? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Vers gebakken brood dat onmiddellijk zal opgegeten worden, kan verpakt worden in een schone handdoek en op de broodplank bewaard worden.

Tip 2. Bewaar gesneden brood dat in de winkel gekocht is in de originele verpakking zodat het brood zijn vochtgehalte niet verliest. Het moet bewaard worden in een donkere plaats op kamertemperatuur. Zonlicht zal het brood uitdrogen, en als het op een vochtige plek bewaard wordt zal het gaan schimmelen.

Tip 3. Brooddozen zijn de ideale plaats om brood tot een week lang bij te houden. Ze hebben de koele, donkere omgeving dat brood nodig heeft. Terwijl een houten, metalen of kleien brooddoos ideaal is, in gebieden waar veel ongedierte voorkomt is een plastiek brooddoos dat het brood toelaat te ademen een goede optie.

Tip 4. Voor langdurig bewaren, verpak het voorgesneden brood in luchtdichte plastiek verpakking en steek het in de vriezer. Het is moeilijk het brood te snijden na het invriezen. Het zal drie a vier maanden te bewaren zijn.Plaats een reactie