Hoe moet je wijn bewaren?


Hoe moet je wijn bewaren? Wij zochten het voor je uit:

Bewaren van een ongeopende fles

Tip 1. Neem de temperatuur, vochtigheidsgraad en beweging van je opslagruimte in overweging. Wijn moet bewaard worden op plaatsen met een constante temperatuur, vochtigheidsgraad en licht. Er mag ook niet teveel beweging of vibraties zijn in de opslagruimte.

Tip 2. Overweeg om wijn in de kelder te bewaren, indien je er een hebt. Kelders zijn de beste plaatsen daar ze altijd koel blijven, zelfs tijdens de zomer, zijn bewegings vrij (tenzij er een aardbeving plaats vind) en zijn donker. Wijn wordt het best bewaard op een temperatuur van 55 a 60 graden Fahrenheit en aan een vochtigheidsgraad van 70 a 80 %.

Tip 3. Bewaar je wijn op een wijnrek zodat de flessen op hun zijde liggen. Dit houd de kurk vochtig, houd de lucht eruit en voorkomt dat het bezinksel zich op de bodem zet. Bewaar schuimende wijn onderaan, witte in het midden en rode bovenaan het rek.

Tip 4. Draai de wijn tussendoor zodat alle kanten van de kurk vochtig blijft. Indien de kurk uitdroogt zal het zegel breken en kan er lucht in de fles geraken.

Eens de fles geopend is

Tip1. Plaats de kurk er terug in, zo vast mogelijk. Maak je geen zorgen om opnieuw een kurken trekker te moeten gebruiken om de kurk er opnieuw uit te krijgen.

Tip 2. Giet de wijn in een kleinere fles met een vaste kurk als er minder dan de helft over is. Dit zal voorkomen dat er teveel lucht aan de wijn komt.

Tip 3. Plaats de wijn, wit of rood in de koelkast om het langer te kunnen bewaren.

Tip 4. Bewaar de fles in de koelkast voor 3 a 5 dagen.



Plaats een reactie