Hoe mosselen koken?


Hoe mosselen koken? Wij zochten het voor je uit:

Vergiet
Grote koekenpan (minstens 5 cm diep) of een middelgrote kookpan
1 – 2 pond verse of vers bevroren mosselen
1 eetlepel boter
1 ½ kopje Chardonnay of een andere droge witte wijn
1 fijngesneden kleine ui
2 teentjes fijngesneden verse knoflook
Aantal kneepjes Cayenne peper
Vers gesneden peterselie voor garnituur

Stap 1: Plaats de mosselen in een groot vergiet of zeef in het aanrecht. Spoel de mosselen goed af en verwijder haargroei, slierten, zand en andere viezigheid. Het kan nodig zijn om de mosselen eerst te schrobben met een harde borstel om al het puin te verwijderen. Gooi alle mosselen waarvan de schelpen al geopend zijn en de schelpen niet meer dichtgaan. Mosselen die voordat ze gekookt zijn al open zijn en niet meer dichtgaan zijn bedorven. De beste mosselen om te koken zijn mosselen die nog leven of bevroren zijn toen ze nog in leven waren.

Stap 2: Snijd de knoflook en de uien voor de mosselen fijn. Verse knoflook geeft de beste smaak aan de mosselen maar gemalen knoflook uit een potje volstaat. Plaats zowel de uien als de knoflook in een grote pan met een eetlepel boter en zet het fornuis aan op normale-hoge temperatuur. Sauteer totdat de ui doorzichtig is en roer regelmatig. Voeg een aantal kneepjes Cayenne peper of rode peper vlokken toe.

Stap 3: Voeg de wijn toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Chardonnay is een goede wijn voor dit recept omdat de smaken uitstekend met elkaar combineren. Alhoewel wijn uit een goed jaar een uitmuntend resultaat geeft, volstaat in principe elke witte wijn, zelfs zoetere wijnen zoals Riesling. Laat het mengsel met de wijn een aantal minuten lang staan zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 4: Voeg nu de mosselen toe aan het mengsel van knoflook en wijn. Roer de mosselen goed door zodat deze met de saus bedekt raken. Laat de ondergedompelde mosselen zo’n vijf minuten gaar stomen. Verwijder de deksel en roer de mosselen opnieuw. Herhaal deze stap meerdere malen totdat het overgrote deel van de mosselen geopend zijn. Gekookte mosselen die niet open gaan zijn bedorven. Gooi deze mosselen weg. Uiteindelijk moet je zo’n tien tot 15 minuten uittrekken voor het koken van de mosselen.

Stap 5: Plaats om de mosselen te serveren de mosselen met schelp en al in een kom of over een bedje van pasta. Giet meerdere lepels van de knoflook-wijnsaus over de mosselen of de pasta heen. Garneer de mosselen met verse, gesneden peterselie. Je kunt de mosselen eten door het mosselvlees los te wrikken met een voorgerecht vork of gewoon met je vingers. Zorg ervoor dat je ook krokant brood serveert om in de knoflook-wijnsaus te dippen.



Plaats een reactie