Recept mosselen


Recept mosselen natuur. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

2 kg mosselen
2 dikke uien
Groene selder
Verse peterselie
Peper en zout
Boter

Stap 2. De bereiding

Doe de mosselen in een emmer water en roer er goed door met de steel van een borstel.

Krab de mosselen schoon.

Snij de ui in ringen en de selder in stukken.

Laat een beetje boter smelten in een kookpot en laat de ui, selder en peterselie even fruiten.

Kruid met peper en zout.

Giet de mosselen erbij en zet het vuur op volle kracht (deksel op de pot).

Op een 10 minuten zijn ze klaar. Om de 2 minuten goed opschudden.

Als alle schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar.

Tip : als de mosselen gaar zijn kan je kruidenboter erover laten smelten, goed opschudden zodat alle mosselen in contact komen met de kruidenboter.

Opdienen met vers gesneden frietjes.



Plaats een reactie