Hoe mdf schilderen?


Hoe mdf schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Schuur het MDF oppervlak met een schuurspons met fijne zandkorrels. Maak de keuze tussen een 120-korrel of 150-korrel spons. Eén van deze type sponsen werkt het best voor deze stap. De kopse kant van de plank moet glad geschuurd zijn voordat je een basis laag over het oppervlak aanbrengt.

Stap 2: breng een dunne laag gipskarton over de geschuurde randen om de kopse kant af te dekken. De gipsplaten zijn dun en vullen de kopse kant op. Daarnaast zijn de platen makkelijk te schuren wanneer deze zijn opgedroogd. Je kunt deze makkelijk met je vinger rond de contouren van de zijkanten aanbrengen.

Stap 3: Ga met een stofzuiger over het oppervlak heen om alle overgebleven stofdeeltjes op te zuigen. Wanneer een MDF plank gezaagd wordt komt er een heel erg fijn poeder vrij dat glad is en in de afwerking terecht kan komen. Een Shop Vac© stofzuiger kan stof dat zich in de kleine openingen en gleuven bevindt opzuigen.

Stap 4: Veeg het oppervlak van de MDF plank schoon met een klevende doek voordat je begint met de afwerking.

Stap 5: Breng een grondlaag aan over het oppervlak met een oplosbare primer zoals lak. Gebruik niet een primer op water basis. Deze zorgt er namelijk voor dat de nerfen van het hout omhoog komen. Gebruik een laklaag die na het opdrogen eenvoudig te schuren is.

Stap 6: Vul alle gaten en openingen veroorzaakt door spijkers op met een hoog kwaliteit plamuurmiddel. Afdichtingsmiddel blijft beter kleven aan oppervlakken die pas geverfd of gelakt zijn dus breng het pas na het lakken van het oppervlak aan. Gebruik voor deze stap een afdichtingspistool gevuld met hoog kwaliteit afdichtingsmiddel.

Stap 7: Schuur het oppervlak lichtjes met een schuurspons. Een schuurspons is flexibel en vervormt zich wanneer je over reliëf heen strijkt waardoor je dus een glad oppervlak krijgt. Schuur niet door de laklaag van het oppervlak heen!

Stap 8: Herhaal Stap 2 en Stap 3 voordat je begint met het aanbrengen van de laatste verflaag. Gebruik een “airless” verfspuit voor een professionele afwerking.Plaats een reactie