Hoe een deur schilderen?


Hoe een deur schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Zoek een werkplek, zoals een garage of een kelder met een hoog plafond en bedek de vloer met plastic zodat de stof niet opwaait. Verzamel de gereedschappen en andere benodigdheden bij elkaar.

Stap 2: Verwijder de pinnen uit de scharnieren en til de deur uit zijn lijst.

Stap 3: Haal de scharnieren en de deurknoppen ut de deur met een schroevendraaier.

Stap 4: Leg de deur plat op de zaagtafel. Gebruik vulling materiaal voor hout om eventuele gaten op te vullen. Geef het de tijd om dte drogen en bedek dan beide kanten van de deur met zand.

Stap 5: Herhaal de vorige stappen indien je nog meer deuren gaat verven.

Stap 6: Plaats een deur op de planken van 5 cm bij 10 cm die op de grond gelegd zijn. Plaats dan een tweede deur zo dat er een “V”-vorm ontstaat (maar laat een kleine ruimte over aan de onderkant). De planken zorgen er voor dat de deuren van de grond komen zodat je direct op de randen kunt verven.

Stap 7: Door de hout planken vast te nagelen kun je beiden deuren tegen elkaar bevestigen. De houtplanken zorgen er voor dat de opstaande deuren stabiel staan zodat je deze kunt verven zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze omvallen. Als je meer deuren gaat verven, kun je in plaats van een “V” vorm een “W” vorm gebruiken.

Stap 8: Verf rondom de randen, zijkanten en openingen voor de deurknoppen en verf daarna, beginnend aan de bovenkant, de deuren. Aangezien je aan beide kanten van de deur kunt, kun je de gehele deur verven en hoef je niet te wachten totdat een kant gedroogd is voordat je de deur kunt omdraaien om de andere kant te verven.

Stap 9: Wacht totdat de eerste verflaag gedroogd is. Bedek de deuren met een lichte zandlaag en breng de tweede verflaag toe. Als je werkt met latexverf, wat droogt binnen een aantal uur, kun je meerdere deuren verven binnen een dag.

Stap 10: Wacht totdat de verf volledig gedroogd is voordat je de scharnieren en deurknoppen terug plaatst. Daarna kun je eindelijk de deur terug in zijn lijst zetten.Plaats een reactie