Hoe abstract schilderen?


Hoe abstract schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1.Koop een kant en klare canvas in een winkel. Koop het canvas met de maat waar u mee wilt werken.

Stap 2. Besluit of u acryl- of olieverf wilt gebruiken. Acryl heeft geen geur,is makkelijk om mee te werken als het nog nat is maar als het opdroogt veranderd de verf in plastic en komt het niet van bepaalde oppervlakken en kleding af,het droogt sneller en u kunt er overheen verven als u eventuele fouten maakt. Oliën zijn het tegenovergestelde,maar zijn de voorkeur van sommige omdat deze meer tijd nodig heeft om op te drogen en daarvoor hoeft men zich niet te haasten met het mengen van de kleuren op het canvas.

Stap 3.Koop een kleurenkaart,een ezel en verf en penselen.Koop eerst de basiskleuren,en maak gebruik van de kleurenkaart om te bepalen welke kleuren bij elkaar horen.

Stap 4.Begin met uw schilderij door aan een voorwerp of een landschap te denken.Denk niet aan het tekenen zelf,maar sta bij de gedachte stil.Kijk naar een vaas,let niet op hoe het eigenlijk geschetst moet zijn maar hoe het er volgens u uit moet zien.Uw voorstellingsvermogen en uw gevoelens zullen creëren wat u op het doek verft.

Stap 5.Studeer samengestelde principes en kijk of u een abstract schilderij kunt maken dat is gebaseerd op een van deze principes in plaats van een bepaald onderwerp.Dit zal waarschijnlijk als een goed abstract schilderij blijken!

Stap 6.Laat het penseel schilderen toe met één kleur.Wanneer uw denkproces stopt,stopt u ook.Voeg er een andere kleur toe,tint het,maak het hierbij lichter op een deel of donkerder op een ander deel.Verbeter wat op het doek ziet en wat er eventueel volgens u moet worden toegevoegd.

Stap 7.Voeg een beetje geel toe aan een deeltje rood,meng dit en maak verschillende tinten oranje.Sommige gebieden zullen donkerder uitkomen dan anderen,sommige weer lichter, dit licht aan de penseelstreken.

Stap 8. Vergeet niet dat als u eenmaal het gevoel hebt dat uw schilderij klaar is,STOP dan.Maak geen verbeteringen meer.Werk niet te hard aan uw schilderij,maar leer uwzelf aan om uw schilderij af te maken,het moment dat u voelt dat het klaar is.Plaats een reactie