Hoe binnendeuren schilderen?


Hoe binnendeuren schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Verwijder de deurknop en alle bijbehorend metaalwerk. Doe het in een plastiek zak, schrijf de inhoud erop en bewaar het op een veilige plaats.

Stap 2. Gebruik een schroevendraaier om de deur van de scharnieren te halen. Doe alle schroeven in een plastiek zak, schrijf de inhoud erop en bewaar op een veilige plaats.

Stap 3. Leg krantenpapier of een oud doek over de vloer waar je gaat werken. Zet 2 steunen en leg de deur erop.

Stap 4. Maak een keukenspons nat en veeg de deur schoon. Maak schoon langs de randen en in de openingen waar het metaalwerk hoort te zitten. Droog het af met een schoon niet pluizig doek.

Stap 5. Breng een acryl onderlaag aan. Begin met de randen en ga dan verder met de oppervlakte van de deur. Werk van boven naar onderen in de richting van de korrel. Laat het 1 nacht drogen.

Stap 6. Schilder eerst de randen van de deur. Ga dan verder in de bovenhoek van de oppervlakte van de deur. Werk op en neer in de richting van de korrel. Laat het drogen. Breng een tweede laag verf aan als je dit wenst.

Stap 7. Draai de deur om en herhaal de procedure voor het aanbrengen van de grondlaag en verf. Hang de deur terug aan de scharnieren en zet de deurknop er terug op.Plaats een reactie