Hoe gyproc schilderen?


Hoe gyproc schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kijk de droogmuren (gyproc) na op oneffenheden zoals, scheuren, vlekken en nagelgaatjes. Kijk of er gaten zijn in de naden tussen de droogmuurplaten. Gebruik een hamer om zachtjes uitstekende nagels erin te kloppen.

Stap 2. Gebruik Spackle of plamuur om scheuren, gaten of openingen op te vullen.

Stap 3. Gebruik een schuurapparaat met nummer 120 schuurpapier om het overgebleven Spackle of plamuur af te schuren eens het droog is. Schuur ook langs de naden van de droogmuur.

Stap 4. Gebruik een vochtig doek om de muur af te vegen. Stof en vuil zullen verhinderen dat de verf de hele muur oppervlakte bedekt en zal ook het drogen moeilijker maken. Laat de muur drogen vooraleer je begint met de grondverf aan te brengen.

Stap 5. Leg een doek op de grond langs de muur die je gaat schilderen.

Stap 6. Gebruik afplakband om het plafond, matrijzen, ramen en deurlijsten te beschermen waar ze in contact komen met de droogmuur. Plak stopcontacten en licht schakelaars die niet geverfd hoeven te worden ook af.

Stap 7. Gebruik een grondverf dat dezelfde kleur heeft of iets lichter van kleur is dan de verf die je gaat gebruiken voor het schilderen van de kamer. Bijvoorbeeld, als je de muren wit gaat schilderen, gebruik dan grondverf die iets lichter wit van kleur is.

Stap 8. Gebruik een verfrol om de grondverf op de muur aan te brengen. Gebruik een klein verfborsteltje of kleine verfrol om rond stopcontacten en lichtschakelaars te schilderen.

Stap 9. Wacht tot de grondverf droog is alvorens je de bovenlaag schildert.Plaats een reactie