Hoe schilderen?


Hoe schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Tref de voorbereidingen voor de muren en het plafond. Gebruik een grondlaag die vlekken verwijdert om alle donkere vlekken te bedekken die je niet kunt verwijderen (vlekken, kluiten, inkt, donkere verf) omdat anders deze gebieden doorschijnen. Verf nooit over behang heen (zie eHow Hoe verwijder je behang).

Stap 2: Zorg ervoor dat de kamer voldoende ventilatie heeft.

Stap 3: Reken op het aanbrengen van drie verflagen: èèn laag grondverf en twee afwerk verflagen Gebruik altijd grondverf op de opgelapte en ongeverfde oppervlakken. Ruwe oppervlakken absorberen verf net als een spons of ketsen de verf af.

Stap 4: Verf in alle hoeken door een verfkwast van 5 cm bij 8 cm te gebruiken. Gebruik dezelfde verfkwast om de omtrek waar het plafond de muur (en omgekeerd) aanraakt, rond de deuren en ramen, boven de plint en rondom al het houtwerk en beschot en overal waar de verfroller niet bij kan, te schetsen.

Stap 5: Giet een beetje verf in de verfroller bak en begin met rollen over het plafond en daarna de muren. Giet telkens alleen een klein beetje verf in jouw verf bak. Dit voorkomt het uitdrogen van de verf voordat je deze kunt gebruiken.

Stap 6: Probeer te beginnen met de verfrol voordat het deel dat geverfd is met de kwast de kans krijgt om op te drogen zodat de verf dat met de verfroller wordt geverfd samen gaat in plaats van het worden van een tweede laag. Door het rollen in de vorm van een letter W van ongeveer een meter breed en daarna dit gebied op te vullen, zorg je voor een evenredige verdeling van verf. Probeer zo dicht mogelijk in de hoeken te komen zonder dat je een slordige lijn verf maakt.

Stap 7: Verf vanaf droge bedienen naar de natte gebieden toe. Dit helpt het voorkomen van verf strepen. Dun terwijl je bezig bent alle randen uit met een verfkwast of verfroller. Dit voorkomt ook richels.

Stap 8: Sluit verf blikken of emmers af wanneer jij deze niet gebruikt. Houdt een doek en een kwast bij de hand om het druppelen, overlopen en ander geknoei van het proces tegen te gaan. Als een druppel te hard opgedroogd raakt om uit te spreiden laat het dan uitdrogen. Kom er later op terug, schuur her er af en verf er daarna overheen.Plaats een reactie