Hoe een plafond schilderen?


Hoe een plafond schilderen? Wij zochten het voor je uit:

Bereid het verven voor

Stap 1 Kies een kleur voor het plafond. Kies een kleur die je mooi vindt, het hoeft niet perse wit te zijn.

Stap 2 Meet het plafond en koop verf bij een verfwinkel, bouwmarkt, zagerij of een ijzerhandel (zie tips).

Stap 3 Koop hier ook afplaktape, plastic folie , verfrollers of een verfspuit.

Stap 4 Verwijder zo veel mogelijk meubels uit de kamer.

Stap 5 Dek alle vloeren en voorwerpen in de kamer helemaal af met plastic folie.

Stap 6 Dek de bovenste 90 cm van de muren af met plastic folie (d.m.v. plakken of nieten – het is een stuk gemakkelijker om dit met z’n tweeën te doen).

Stap 7 Stofzuig zoveel mogelijk stof en spinnenwebben van het plafond. Vermijd het slepen van de stofzuiger over de textuur.
Verf het plafond

Stap 8 Bepaal of je een verfroller of verfspuit gaat gebruiken. Een roller werkt netter, je hoeft dan niet de muur af te dekken met plastic folie ,maar het is ook zwaarder en moeilijker om volledige dekking te krijgen. Met een verfspuit gaat het sneller en zorgt voor een betere dekking, maar het veroorzaakt een hoop rommel en vereist wat oefening.

Stap 9 Maak (met een borstel) een rand om de omtrek van het plafond als je een roller gaat gebruiken. Dit kan je doen met een kortharige harde borstel of een schuimrubberen wegwerp borstel.

Stap 10 Rol met een dikke vachtroller de verf op het plafond. Breng 1 of 2 lagen verf aan.

Stap 11 Bedek jezelf en gebruik een masker als je een verfspuitmachine gaat gebruiken. Maak gelijkmatige bewegingen en hou een gelijke afstand van het oppervlak terwijl je verft. Een paar dunne lagen met de spuit is beter dan 1 enkele te dikke laag (Zie “hoe gebruik ik een verfspuitmachine).Plaats een reactie