Hoe maak je mayonaise?


Hoe maak je mayonaise? Wij zochten het voor je uit:

De meest eenvoudige zaken in de keuken worden het vaakst over
het hoofd gezien. Neem nu mayonaise maken! Hoeveel van onze
lezers durven zeggen dat ze het kunnen en… het ook geregeld doen.
Mayonaise uit een potje is namelijk overal voor het grijpen, maar de
zelfgemaakte van mama indertijd… Als ik die nog maar eens kon proeven!
Laat me je één ding zeggen: mayonaise maken is simpeler dan je denkt.
Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

• 1 geel van een ei
• maïsolie
• 1 koffielepel mosterd
• peper en zout

Bereiding:

Breek een ei en scheid het geel van het wit.
Doe het eigeel, de azijn en de mosterd in een kom.
Kruid met peper en zout.
Klop het mengsel door elkaar met een klopper.
Voeg wat maïsolie toe en klop verder tot het mengsel stijf wordt.
Voeg nog wat olie toe en klop weer stijf.
Herhaal dit tot je voldoende mayonaise hebt.

In plaats van de klopper kan je ook een elektrische mixer gebruiken.

Bewaar de mayonaise (afgedekt) in de koelkast.

Opgepast: zelfgemaakte mayonaise bewaart korter dan die uit een potje.
Langer dan enkele dagen na bereiding zou ik er niet meer van eten.

Succes!



Plaats een reactie