Hoe maak je een snelkoppeling op je bureaublad?


shortcut

Op het bureaublad van windows (en ook andere besturingssystemen) kan men Pictogrammen plaatsen naar eigen goeddunken. Elk programma dat op de computer geïnstalleerd is kan via een snelkoppeling op het bureaublad worden geplaatst. Dit heeft als grote voordeel dat men het programma kan opstarten door een simpele dubbele klik op de linkse muisknop. Het is dus niet nodig om via start , en de verdere onderverdeling het programma op te zoeken.

Let wel op met het maken van snelkoppelingen. Zet NIET alles op het buraublad. Dit wordt dan zeer onoverzichtelijk. Zet enkel VEEL GEBRUIKTE programma’s op het bureaublad met een snelkoppeling.

Hoe creëer ik een snelkoppeling op het bureaublad?

Zoek het programma op via START – Alle programma’s.
Ga op het gewenste programma (waarvoor U een snelkoppeling wilt maken) staan. Klik op de rechtermuisknop. Er verschijnt een scherm met allerlei opties. Kies de optie – kopiëren naar. Er verschijnt een detailscherm. Kies hier de optie Bureaublad (snelkoppeling maken).Klik op deze optie (links),en er wordt automatisch een snelkoppeling op uw bureaublad bijgevoegd met het pictogram.

Een snelkoppeling herkent U aan het pijltje linksonder op het pictogram.3 Reacties

  1. Hee, ik vraag me altijd al af hoe dat progamma heet wat je daar open heb staan..

  2. ja dit ben ik inderdaad ? is dit goed of eh

  3. suzy says:

    hij doet het niet!!!!!! (de snelkoppeling)

Plaats een reactie