Hoe installeer je Firefox (voor Windows) ?


firefox2

Firefox is een gratis browser dat op vele vlakken Internet Explorer voorbijstreeft. Het is gebruiksvriendelijker, heeft meer mogelijkheden en is veiliger, om er maar enkele op te noemen.

1. Ga naar de site van Firefox: http://www.mozilla-europe.org/nl/firefox/ voor de Nederlandse versie, of http://www.mozilla-europe.org/en/ voor de Engelstalige versie. Het enige verschil tussen beiden is dat er een Nederlands talenpakket mee zal gedownload worden bij de Nederlandse versie, en dat, indien een website meerdere taalvarianten heeft, de Nederlandse variant getoond zal worden. Deze instellingen zijn echter gemakkelijk te veranderen, en daarom zullen we verder gaan met de Nederlandse versie.

2. Druk op de knop met “gratis download”, centraal op de pagina. Dit zal automatisch de laatste versie downloaden. Klik vervolgens op uitvoeren. Indien er nog een waarschuwing gegeven wordt om mozilla firefox uit te voeren, klik dan opnieuw op uitvoeren.

3. Vervolgens zal er een installatie programma worden doorlopen waarin u bepaalde opties kan veranderen, zoals kiezen wat uw standaard browser wordt (Firefox is aan te raden), waar je het wilt installeren, en welke shortcuts er mogen verschijnen. Normaal gezien zijn de standaardinstellingen goed genoeg, en kan je gewoon op volgende klikken totdat de knop veranderd in installeren. Klik hierop, en Firefox zal geïnstalleerd worden.

4. Bij het openen van Firefox zal je een browser vinden die qua navigatie conform is met de gemiddelde browser.

5. Indien je niet tevreden bent van deze browser, kan je hem terug deïnstalleren. Dit doe je eenvoudig door naar het configuratiescherm te gaan (Eng: controle panel) en daar naar “programma’s en onderdelen” te gaan in Vista, of naar “software” op een oudere Windows versie. Daar klik je op verwijderen en aanpassen van programma’s, kies je Firefox uit de lijst, en klikt op verwijderen.

6. Indien je denkt Firefox slechts zelden te gebruiken, en het niet als standaard browser wilt hebben, ga dan bij Firefox naar: extra >> opties >> geavanceerd en vink “altijd controleren of Firefox de standaard browser is “ uit. Ga bij Internet Explorer vervolgens naar extra >> Internetopties >> programma’s en klik op “Als standaard instellen”.Plaats een reactie