Hoe vraag je een leesbevestiging op een verstuurde e-mail?


leesbevestiging

Wanneer U een e-mail verstuurd , weet U niet of de geadresseerde de mail gelezen heeft. U bent wel bijna 100 procent zeker dat is toegekomen bij de geadresseerde (anders zal hij worden teruggestuurd door uw provider). Dit is evenwel geen garantie dat uw mail gelezen zal worden. Hij kan door een fout van de bestemmeling vernietigd worden, zonder te worden gelezen.

Internet Explorer (sommige andere e-mailprogramma’s ook) beschikt over de optie ‘Leesbevestiging’ . Wanneer U deze optie aanklikt voordat u de mail verstuurd krijgt de bestemmeling eerst een scherm aangeboden waarop hij u kan verwittigen dat hij de mail heeft gelezen. U zal nadat de bestemmeling de optie ‘ja’ heeft geklikt een mail ontvangen met enkel de vermelding dat uw mail door die persoon is gelezen. U bent dan 100 procent gerust dat de bestemmeling uw mail heeft gelezen.

De bestemmeling kan ook de optie ‘neen gebruiken, in dit geval ontvangt U geen bericht. Normale internet-gebruikers gebruiken altijd de ‘ja’ optie om de afzender te verwittigen dat ze de mail ontvangen hebben.

Gebruik deze optie NIET voor al uw mails , enkel voor diegene waarvan U verwacht dat ze zeker worden gelezen door de geadresseerde.

De optie Leesbevestiging bevind zich in de rubriek EXTRA in de werkbalk.
Klik op extra , op lijn 2 zal U zien staan Leesbevestiging vragen.
Klik hierop en de vraag naar leesbevestigng wordt toegevoegd aan uw mail.Doe dit voordat U uw mail verstuurd(verzend).Plaats een reactie