Hoe maak ik een veranda?


Hoe maak ik een veranda? Wij zochten het voor je uit:

Volop genieten van het buitenleven? Dit realiseer je door de bouw van een veranda aan huis. Je kunt het ook wel zien als het verlengstuk van je woonkamer. Van het vroege voorjaar tot het begin van de herfst kun je prima buiten zitten en genieten van wat het buitenleven je te bieden heeft. Hoe je er eentje bouwt? Dat lees je hieronder.

Start met een bouwtekening
Bij het bouwen van een veranda is het altijd slim om te beginnen met een bouwtekening. Hiermee bepaal je de plaats en de afmetingen. Dit helpt je bij het bepalen van je budget en het geeft je duidelijkheid tijdens het daadwerkelijke bouwen. Op de tekening zijn onder andere de grootte en de eventuele architect kosten te vinden. Betrek ook de gemeente bij je bouwtekening. Het is namelijk verstandig na te gaan of je een vergunning nodig hebt.

Welk materiaal gebruik je?
Materialen die veel worden gebruikt bij het bouwen van een veranda zijn hout, PVC of aluminium. PVC en aluminium hebben weinig onderhoud nodig, hout heeft wel de nodige aandacht en zorg nodig. Hout heeft over het algemeen wel een warmere uitstraling. Wil je weten welk materiaal het beste bij je huis past? Laat je vrijblijvend adviseren door een expert.

Om het verlengstuk van je woning te kunnen creëren, heb je verder ook palen nodig, een ondervloer, een overkapping en een deur of trap naar de tuin. Zorg altijd voor voldoende stevigheid, zodat je bouwwerk bij de eerste beste storm niet instort.

Materiaal online bestellen
Ben je op zoek naar de benodigde bouwmaterialen? Dan kan je altijd naar een bouwmarkt zoals een Praxis of een online aanbieder zoals Tuinmaximaal. Hier vind je alles dat je nodig hebt voor het bouwen van extra woon- en leefruimte aan huis. Vergeet geen bevestigingsmaterialen te bestellen.

Binnen een kort tijdsbestek heb je extra woonruimte gecreëerd waar je het gehele jaar door kunt genieten van de tuin.Plaats een reactie