Hoe bouw ik een huis?


Hoe bouw ik een huis? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Bedenk in wat voor soort huis je wilt wonen. Je moet ook het stuk grond, waar je je huis gaat plaatsen, onderzoeken. En je moet ook rekening houden met de eigenschappen van zowel het huis en de grond om er zeker van te zijn dat het huis juist op de grond kan staan.

Stap 2: Lees alles wat je kunt vinden over het bouwen van een huis. Druk alles af dat maar nuttig kan zijn. Je wilt niet lezen en leren terwijl je de bouw van het huis aan het afronden bent. Weten wat je wat je probeert te doen voordat je begint is altijd beter.

Stap 3: Kijk rond voor simpele bouwschema’s voor huizen. Zoek schema’s uit die gelijkenissen tonen met jouw droomhuis. Je kunt op internet of in de lokale bibliotheek veel verschillende schema’s vinden. Als je basis bouwschema’s gebruikt die al getekend zijn, kun je veel problemen en geld besparen. Als je dit soort schema’s gebruikt, zorgt je er voor dat je de lay-out van het huis al bepaalt hebt. Leer het lezen van blauwdrukken, of, leer op zijn minst de basis legenda’s die gebruikt worden in een aantal blauwdrukken.

Stap 4: Zoek de lokale bouwregels op en zorg er voor dat je bekend met deze bent. Als je bouwplannen een controversieel ontwerp bevatten, moet je dat kunnen overeenstemmen met de eisen van de lokale gemeente en kunnen aantonen hoe je jouw ontwerp kunt inpassen met deze eisen. Dit is ook handig voor wanneer je een bouwvergunning aanvraagt.

Stap 5: Koop materiaal in bulk indien mogelijk aangezien dit kosten bespaart. Dit is vooral nuttig wanneer materiaal zoals dakpannen, spijkers, kabels en rioleringsmateriaal aanschaft. Als je een groot portie hout aanschaft, zorg er dan voor dat je dit kunt bedekken. Hout en slecht weer gaat nooit goed samen.

Stap 6: Begin met de fundering. Een sterke aangelegde fundering staat garant voor een sterk en stabiel huis. Begin daarna met het bouwen van de buitenmuren en het dak. Als je huis nog niet gereed is op het moment dat de de weersomstandigheden verslechteren, kun je tenminste nog altijd “binnen” werken.

Stap 7: Neem de tijd om alles in een keer goed te doen. Als je van een intrek datum uitgaat die slechts een aantal maanden na de begindatum van het bouwen is, kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Probeer een kleine trailer of caravan op de bouwgrond te plaatsen. De meeste gemeenschappen hebben geen problemen hiermee zolang je kunt aantonen dat dit slechts een tijdelijke oplossing is en niet voor lange duur is.Plaats een reactie