Hoeveel kost een huis?


Hoeveel kost een huis? Wij zochten het voor je uit:

Eerst moet je bepalen of je een nieuwbouw wenst of je een bestaande woning gaat kopen en deze eventueel zal renoveren. Als je wil weten hoeveel een bestaande woning kost in jouw gemeente kan je een kijkje nemen op Immoweb of Immovlan. Hier kan je dan zoeken op basis van postcode en het aantal slaapkamers dat je wenst. Je zal dan al een aardig idee krijgen van wat jouw huis zal kosten.

Als je een huis wenst te bouwen zal je eerst en vooral moet je bepalen of je al een bouwgrond hebt of deze nog moet aankopen. Als je een idee wil hebben van wat bouwgrond kost in jouw gemeente, dan kan je een kijkje nemen op deze website van de overheid. Deze prijs per vierkante meter moet je dan enkel nog vermenigvuldigen met de oppervlakte die je wenst (bv 100 m², 500 m², …)

Om een idee te krijgen van wat het huis zelf zal kosten kan je een kijkje nemen bij Sleutel op de deur firma’s zoals Bostoen en Durabrik. Zij hebben meestal enkele typewoningen met een vaste prijs.

Deze prijs hoef je dan nog enkel op te tellen met de prijs van je bouwgrond en voor de veiligheid kan je nog een marge van 10% nemen zodat je een vrij juist beeld hebt van wat jouw (droom)huis zal kosten.

Alvast veel geluk!Plaats een reactie