Hoe meubels maken?


Hoe meubels maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Creëer een diagram. Teken tenminste drie afbeeldingen van uw gemaakte meubels: een vooraanzicht, zijaanzicht en een bovenaanzicht. Voeg afmetingen toe voor ieder individueel stuk materiaal. Als uw meubilair gecompliceerd is, teken dan een uitvergroot aanzicht zodat u de interne onderdelen kunt bespreken. Als alternatief kunt u voorgemaakte plannen kopen. Zie hulpmiddelen onderaan voor locaties waar u voorgemaakte meubel-diagrammen kunt verkrijgen.

Stap 2: Kies het soort materialen welke u nodig heeft. Denk na over het doeleinde waarvoor u meubilair wordt gebruikt en de prijsmarge. Als voorbeeld, exotische materialen zoals Braziliaanse mahonie en goudblad zijn mooi, maar ze komen met een prijs. Als deze materialen het centrale thema van uw meubilair zijn en u het zich kunt veroorloven, dan doet u dit. Denk na over de stoffen die u nodig heeft. Stoffen zoals leer en satijn zien er fantastisch uit maar als u meubilair intensief wordt gebruikt – in het bijzonder door kinderen – kunt u beter kiezen voor duurzame en vlekbestendige materialen zoals vinyl en nylon.

Stap 3: maak een lijst van uw materialen. Verwijs naar het diagram en maak een lijst van de afmeting iedere afzonderlijk onderdeel en vorm. Noteer het soort materiaal dat u nodig heeft: hout, plastic, steen, stof en ieder ander soort materiaal.

Stap 4: Kies het soort van bouwmaterialen en bevestigingsmaterialen die u nodig heeft. Bijvoorbeeld, hout materiaal vereist zowel lijm als ijzerwaar. Stoffen zullen nietjes en/of kopspijkers vereisen, afhankelijk van uw decoratieve eisen. Metaalmaterialen vereisen moeren en bouten. Als algemene regel geldt dat u altijd de goedkoopste bevestigingsmiddelen aanschaft wanneer de bevestiging niet te zien is. Wanneer de bevestiging duidelijk zichtbaar is, vergelijk prijzen van decoratieve bevestigingsmaterialen en kies diegene die het beste bij uw budget passen. Als u gemakkelijk uw meubilair wilt afbreken en opbouwen, gebruik dan bouten en schroeven en voorkom het gebruik van nagels, kopspijkers en lijm.

Stap 5: Maak een lijst van uw materialen. Verwijs naar uw diagram en materialenlijst. Noteer de soort van materialen dat u nodig heeft om uw meubels te maken. Maak een lijst van iedere spijker, kopspijker, schroef, nietje, bout, moer en alle andere materialen die u nodig heeft.

Stap 6: Maak een lijst van uw gereedschap. Nu dat u alle bouwmaterialen en materialen die u nodig heeft opgeschreven kunt gemakkelijk bepalen welk gereedschap u nodig heeft. Noteer deze op een lijst.

Stap 7: Schat in hoeveel tijd nodig is om het project te doen. Hoe lang u ook denkt dat nodig is, tel 25 procent van de tijd hierbij op. Onvoorziene zaken doen zich nu eenmaal regelmatig voor.

Stap 8: Bereid de werkruimte voor. Kies een ruimte die goed is verlicht en goed is geventileerd. Verzamel al uw bouwmaterialen en gereedschappen. Controleer nogmaals alle materialen gebruik makend van uw lijst zodat u zeker weet dat u alles heeft voordat u begint. Voor eenvoudig gebruik, leg ze op een ordelijke wijze neer.

Stap 9: Bouw het. Volg u diagram and alles zou gladjes moeten verlopen.Plaats een reactie