Hoe laminaat leggen?


Hoe laminaat leggen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Plaats een lange liniaal op de cementen vloer om te controleren of de vloer vlak is en er geen putjes in zitten die dieper zijn dan 1/8 inch. Gebruik een potlood om de laagliggende plekken te markeren als u de liniaal over de gehele vloer schuift.

Stap 2 Breng wat zelf-nivelerende compound aan op de laagliggende plekken op de vloer, volgens de instructies op het etiket. Laat de compound door en door drogen.

Stap 3 Gebruik een slijpmachine om elke oneffenheid op de vloer te polijsten. Veeg het stof weg met een vochtige doek.

Stap 4. Gebruik een klein stukje laminaat om dat aan de onderkant van de deurlijst te plaatsen, en zet een merk met potlood op de lijst, recht boven het stukje laminaat. Gebruik een zaag om de onderkant van de deurlijst af te zagen, zodat het laminaat onder de lijst past.

Stap 5 Lees de instructies op de laminaatverpakking om te vernemen hoe de laminaat te leggen. Beslis waar te beginnen met het leggen van het laminaat en het instaleren van de onderlaag, die door de vloerenleverancier aanbevolenwordt voor het soort vloer waarop u het nieuwe laminaat gaat leggen.

Stap 6 Leg de onderlaag in dezelfde richting als het laminaat. Gebruik breed doorzichtige tape, om de naden van de onderlaag te beplakken en neem een 2 inch extra onderlaag buiten de perimeter van de vloer. Werk in kleine delen, leg de onderlaag en bedek het met een paar delen laminaat.

Stap 7 Calculeer het aantal hele planken wat u nodig heeft door de breedte van de kamer te meten. Als het aantal niet een geheel nummer is, deel dan de fractie, (het aantal boven het geheel nummer) door twee. Dat getal is de breedte van uw eerste en laatste rij planken, dus u weet hoe breed deze planken gezaagd moeten worden.

Stap 8 Plaats een spanbeen van 0.25 inch tussen de muur en de eerste plank. Neem de tweede rij plank en houdt deze op, haaks van de eerste plank. Druk de tweede plank tegen de eerste zodat de bovenranden van de planken tegen elkaar komen. Draai voorzichtig de tweede plank naar beneden totdat u het op zijn plaats hoort klikken.

Stap 9 Ga door met het leggen van de laminaatplanken, waarbij u een gespreid patroon handhaaft (dat is, het einde van een plank in de eerste rij, zal horizontal worden afgestemd met het middenpunt van een plank in rij 2). Gebruik trekkergereedschap op de laatse rij om de plank stevig tegen de vorige gelegde planken te drukken, zodat u een goede aansluiting heeft, en tevens een 0.25 inch ruimte tussen de laatste rij en de muur.
Stap 10 Voltooi de klus door een kwartronde trim te plaatsen rond de perimeter van de laminaatvloer om de 0.25 inch expansie-toeslag te verbergen.
Maak verstek van de trimeinden in de hoeken van de kamer. Spijker de trim aan de muur.Plaats een reactie