Hoe kunnen mannen hun lichaam en benen ontharen met ontharingscrème?


Hoe kunnen mannen hun lichaam en benen ontharen met ontharingscrème? Wij zochten het voor je uit:

De nieuwe man is een man die goed voor zijn lichaam zorgt. Waar lichaamsverzorging bij mannen vroeger vooral ging over schoon zijn en blijven, komt er vandaag de dag veel meer bij kijken. Mannen zijn namelijk stukken ijdeler geworden en dat uit zich in de lichaamsverzorging. Steeds meer mannen kiezen er bijvoorbeeld voor om het lichaam en de benen te ontharen. Dat kan op talloze verschillende manieren. Je kunt natuurlijk gewoon scheren, maar ook ontharingscrème voor mannen wordt steeds vaker gebruikt.

Waarom ontharen?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom de moderne man er steeds vaker voor kiest om lichaamshaar weg te halen. Allereerst vinden veel mensen het mooier staan. Haar op de rug, borst of benen vindt lang niet iedereen namelijk ruig en mannelijk. Dat blijft natuurlijk wel een mening en is erg onderhevig aan cultuur. In onze huidige tijd en cultuur wordt het echter steeds meer de gewoonte om lichaamshaar weg te halen. Het weghalen van haar in de oksel of de schaamstreek voorkomt bovendien dat vervelende luchtjes in het haar blijven hangen. Bovendien hebben veel mannen ook last van zweten of krijgen ze het snel warm als ze hun lichaamshaar laten staan. Tot slot is het bij bijvoorbeeld wondjes ook stukken hygiënischer om geen haar te hebben. Dat is bijvoorbeeld de reden dat wielrenners altijd hun benen scheren.

Ontharingscrème voor mannen

Nu het ontharen bij mannen steeds normaler wordt, zien we ook dat er steeds meer methodes komen. Waar het eerst vooral behelpen was met een schermesje of een middeltje van je vrouw of vriendin, is het tegenwoordig ook mogelijk om speciale apparaten voor het weghalen van lichaamshaar te gebruiken. Er is zelfs speciale ontharingscrème voor mannen. Dat heeft meerdere voordelen. Allereerst werkt het snel en kun je moeilijke plaatsen effectief bereiken. Je smeert de crème in op de plekken die je wilt ontharen, laat het even inwerken en je kunt de haartjes er zo afspoelen! Je hebt geen last van stoppels, loopt geen risico meer om jezelf te snijden én de haartjes blijven langer weg.Plaats een reactie