Hoe bikinilijn ontharen?


Hoe bikinilijn ontharen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Koop een ontharingskit bij je lokale apotheek, drogisterijen of gezondheidswinkels bieden deze ook vaak aan. Een normale kit houdt in: een harsroller, ontharingsstrips, doek en olie om het resterende hars te verwijderen. Sommige ontharingskits hebben plastieken repen waar het hars al op aangebracht is. Deze kits zijn vaak duurder, maar ze zijn gemakkelijker te gebruiken en maken de hele procedure minder kliederig.

Stap 2. Plan je ontharing beurt niet tijdens je menstruatie. Onthaar je bikini lijn niet tijdens de menstruatie of pre-menstruatie syndroom. Je zal merken dat het ontharen tijdens deze periode pijnlijker is dan anders.

Stap 3. Neem een zacht pijnstillend middel zoals ibuprofen ongeveer een uur voor je jou bikini plek gaat ontharen. Als je een veteraan bent in het ontharen en niet veel ongemak voelt tijdens een bezoek aan de spa, kan je deze stap misschien overslaan.

Stap 4. Maak de plek die je wilt ontharen schoon en droog, zorg ervoor dat er geen lotion meer aanwezig is. Indien nodig, breng wat babypoeder aan op de plek om het zweet te absorberen. Als het haar dat je wilt verwijderen langer dan 1.25 cm is, wil je het waarschijnlijk wat bijknippen met een nagelschaartjes.

Stap 5. Volg de richtlijnen die bij je kit staken voor het opwarmen van het hars. Breng het hars met de harsroller aan op de bikinilijn in de richting van de haargroei. Kleef een ontharingsstrip op het hars die je juist hebt aangebracht. Als je plastiek ontharingsstrips gebruikt al voorzien van hars, kleef deze dan op de plek die wilt ontharen in de richting van de haargroei.

Stap 6. Trek je huid met een hand goed aan zodat de plek waar de ontharingsstrip op kleeft strak zit. De pijn tijdens het ontharen zal minder zijn als je huid niet omhoog getrokken wordt wanneer je de ontharingsstrip verwijderd.

Stap 7. Terwijl je nog steeds je huid met een hand stevig strak houdt, trek aan het uiteinde van de ontharingsstrip en trek het vlug van je huid. Je moet trekken in de tegenovergestelde richting hoe je de ontharingsstrip aangebracht hebt, tegen de richting van de haargroei. Zorg ervoor dat je de ontharingsstrip niet omhoog trekt, maar dat je hand altijd kort tegen je huid blijft.

Stap 8. Herhaal stappen 4 tot en met 6 tot je al het haar langs je bikinilijn naar wens hebt verwijderd. Epileer wilde haartjes dat niet verwijderd werden tijdens het ontharen. Breng de olie dat bij je kit stak aan op de bikinilijn om enige resterend hars te verwijderen. Als je bikinilijn mals aanvoelt na het ontharen, kan je wat aloë Vera crème aanbrengen.Plaats een reactie