Hoe ontharen?


Hoe ontharen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Gebruik een scheermes met scheerschuim om de haren van je onderarmen en benen te verwijderen. Deze manier is betaalbaar, gemakkelijk en snel. Scheer in de richting van de haargroei. Maak gebruik van een hand zeep of scheerschuim uit de drogist of winkel om het scheermesje in te smeren zodat huid irritaties en een branderig gevoel voorkomen wordt. Vervang regelmatig van scheermes om snijwonden en schaven te voorkomen. Houd er rekening mee dat je tussen elke 24 – 72 uur moet scheren om je huid glad en onbehaard te houden.

Tip 2: Je kunt er voor kiezen om ongewenste gezichtshaar te verwijderen met wax of met een pincet. Als je iedere keer slechts een kleine opknapbeurt moet doen dan volstaat het plukken van hier en daar een losse wenkbrauw haar. Maar veel vrouwen prefereren het waxen van de gezichtshaar. Hiermee blijven de haren een aantal weken weg en het neemt daarnaast niet veel tijd in beslag. Het waxen kan thuis of in een beautysalon gebeuren. Als je van plan bent om thuis te gaan waxen, kies dan voor een wax dat hard wordt en geen stroken papier of stof nodig heeft. Wacht niet te lang anders wordt de wax te hard. Volg nauwlettend de instructies op de verpakking van de wax die je hebt aangeschaft om huidirritatie of een branderig gevoel te voorkomen.

Tip 3: Gebruik voor de bikini lijn een chemische ontharingscrème. Koop een product dat specifiek voor de bikini lijn is en test het product eerst op een klein gebied voordat je jezelf volledig insmeert. Alhoewel de gebruiksaanwijzing per product kan verschillen, werkt de crème in de meeste gevallen door het aan te brengen op het gebied waar de ongewenste haargroei zich bevindt en het daarna 10 – 15 minuten te laten opdrogen. Ontharingscrème kan de huid irriteren en geeft een sterke geur af. Schraap de crème van de huid om de haren te verwijderen en spoel daarna het gebied goed af.

Tip 4: Denk er over na om alle ongewenste lichaamshaar te verwijderen. Alhoewel het waxen van haren meestal gebruikt wordt voor lichte gezichtshaar kun je er voor kiezen om je benen, onderarmen en bikini lijn te waxen. Je kunt er voor kiezen om naar een beautysalon te gaan als je jouw bikinilijn en andere gevoelige plekken wilt laten waxen. Wanneer je haren verwijdert door te waxen, blijft het haar 4 to 6 weken verwijdert omdat het haar vanuit haarwortel wordt verwijderd. Als je jezelf thuis een waxbeurt geeft, doe het dan als volgt: Breng de wax aan en geef het kort de tijd om in te drogen. Druk een strook papier of stof tegen de wax aan. Trek de strook met een harde ruk los om de strook, de wax en de haren te verwijderen.

Tip 5: Experimenteer met Perzische wax, een epilator en andere manieren om ongewenste haargroei te verwijderen. Ongewenste haargroei is voor veel vrouwen een vervelend probleem maar als jij de juiste methode vindt om haren te verwijderen, kun je jouw benen, onderarmen, bikini lijn of gezichts haar bijhouden zonder veel tijd en energie er in te steken.Plaats een reactie